100 ciljev – vaja, ki te vrže iz cone udobja

[et_pb_section bb_built=”1″ _builder_version=”3.0.90″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_post_title _builder_version=”3.0.90″ title=”on” meta=”off” author=”off” date=”off” categories=”off” comments=”off” featured_image=”on” featured_placement=”above” parallax_method=”off” text_orientation=”center” text_color=”light” text_background=”on” text_bg_color=”rgba(38,198,218,0.9)” custom_css_post_meta=”padding-bottom: 0px;” background_color=”#26c6da” title_font_size=”36px” title_font_size_phone=”22px” title_font_size_last_edited=”on|phone” title_line_height=”1.1em” /][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.90″ background_layout=”light” text_font_size=”16″ text_line_height=”2em” text_font=”Open Sans||||” custom_padding=”||20px|” custom_margin=”30px|||”]

Pst, nekaj vas moram spomniti.

Ne boste živeli večno.

Tisti jutri nekega dne ne bo nikoli več prišel.

Naše popotovanje na Zemlji se bo končalo. Zaključeno bo. Kaput. Konec.

Ajej, zveni kar hudo, ko se to prebere, je tako? Kar malo turobno.

Saj ne zgleda to še tako blizu, kaj se vam zdi? Vsaj tak občutek imamo, a ne? Varljiv.

Dano nam je rojstvo. Potem smrt. Jin jang. Vmes je življenje.

Kaj ima zdaj to sploh veze s cilji, se morda sprašujete?

Želela sem vas malo predramiti, preden začnemo z vajo. Danes bi vas rada malo izzvala, ker vem, da zmorete. Ker si zaslužite toliko več kot pa zgolj življenje na avtopilotu, kjer še kavico pijete vedno na istem mestu ob isti uri, ker že vrsto let niste sploh pomislili, da bi storili to drugače.

Skočimo iz kave na sanje.

Povejte mi, kdaj ste nazadnje sanjali? In tukaj ne mislim sanj ob 3h zjutraj, ko ležite v topli postelji. 🙂

V mislih imam tiste sanje, ki vam izrinejo tla pod nogami, povzročijo tok mrzlice čez celo telo in vas hkrati navdajo z občutkom strahu.

Se jih še spomnite?

Ali ste eni izmed tistih, ki menite, da jih več nimate, da ste prestari ali da je bolje biti na realnih tleh?

Jaz nekoč nisem spadala nikamor. Sploh nisem vedela, da lahko sanjam izven svojih meja in da si lahko zastavim nore, nemogoče, morda celo popolnoma neuresničljive cilje. Živela sem v svetu, kjer sem brez kakršnega koli razmišljanja sledila vsemu, kar so mi rekli drugi. To je bilo sveto, moje želje pa so bile neumne. Posmeha vredne. Ničvredne. Že v ranem otroštvu sem se prelevila v robota, ki je tiho služil družbi in nevede zatiral sebe.

Poznate tiste lutke, ki so na vrvicah in “nastopajo” samo tam, kjer jih njihov “upravljavec” postavi? Takšna sem bila jaz. Hodila sem tja, kamor so mi drugi rekli, da moram iti. Počela samo tisto, kar se je smatralo družbeno sprejemljivo.

Ne da sem pozabila sanjati. Sploh nisem vedela, da lahko oz. da smem. Seveda sem imela želje, a vse so bile znotraj nekih okvirjev, katerih si niti takniti nisem drznila. Strah me je bilo, da bi se porezala in nevarnosti, ki bi priletele name, če bi se te stene razbile. Terorizirana sem bila nad nestrinjajočimi mnenji drugih, razočaranji, neuspehi, posmehovanji, kazanja s prsti.

To je bila moja realnost in mislila sem, da tako pač mora biti. Da druga možnost ne obstaja.

A obstaja. Preizkušeno. Tam je in čaka tudi vas. Možno je odrezati vrvice in zaživeti življenje po svojem načrtu in ne načrtih nekoga drugega.

O tem, kako to narediti, drugič.

Danes želim malo izzivati vaše misli oz. vaše meje, da preverimo, kje so postavljene.

Navijam za vas, da če ne drugega, začnete vsaj malo spreminjati stene, znotraj katerih živite.

Aja, niso mišljene tiste od hiše. 😉 Govorim o stenah vaših notranjih prepričanj o tem, kaj lahko dosežete, doživite, se naučite, obiščete, ustvarite še v vseh teh letih, ko dihate in se premikate po tem svetu.

Zakaj? Ker ko nimamo nekega pravega okvirja, kam in kako usmeriti svoje življenje, bodo okvirji, ki so si jih drugi ljudje zamislili za nas, kaj hitro prevzeli vodilno vlogo in začeli bomo živeti tako, kot drugi želijo, da živimo.

Zdaj pa – današnje glavno vprašanje:

Če ne bi imeli popolnoma nobenih omejitev, če čas in denar ne bi predstavljala nobenega problema, kaj vse bi počeli v svojem življenju?

Kar v miru pomislite. Vas počakam. 🙂

  • Kaj bi počeli, če bi imeli neomejeno količino denarja in časa?
  • Katere kraje bi radi obiskali?
  • Katere so vaše največje sanje?
  • Katere občutke želite doživeti?
  • Katere izkušnje želite pridobiti?
  • Kaj bi radi storili do svojega zadnjega dne, da bi imelo vaše življenje za vas še bolj izpopolnjen pomen?

Ste razmislili? Gre? Vem, vem, to so malo drugačna vprašanja kot pa “Koliko je ura?” 🙂

OK, gremo dalje.

Koliko različnih odgovorov mi lahko podate? Koliko ciljev in želj je prišlo na plano? 1, 2, 5, 10, 20?

Kaj pa, če vam rečem, da mi dajte 100 različnih odgovorov? 100 različnih ciljev. 100 različnih sanj.

Točno to je moj današnji izziv za vas.

Želim, da se nehate omejevati in da končno zadihate.

Skozi celo življenje se na nas lepijo določene nalepke, kaj lahko in česa ne smemo. In posledično se tudi naše misli tako naravnajo. Toda ni treba, da je temu tako in da se to nadaljuje. 😉

Vajo 100 sanj boste našli tudi znotraj kompleta planer + motivacijski zvezek Ustvarjam sanjsko leto.

Čakata vas dve strani, kjer vas povabim, da o njih ne samo razmišljate, ampak jih tudi zapišete.

Vse prevečkrat tako radi pozabimo zapisati stvari, ki jih želimo storiti ali doseči v življenju. Dopustimo, da samo abstraktno obstajajo znotraj naših misli. Sčasoma tako izgubimo osredotočenost nanje in jih pozabimo.

Zato mislim, da bi bila ta vaja dobra tudi za vas.

Pomagala vam bo pri tem, da boste zadeve, ki si jih želite, končno zaznali kot neke konkretne stvari. Kot da bi napisali pogodbo sami s seboj in si obljubili, da boste vsak dan naredili vsaj neko malo zadevico, ki vas bo pripeljala bližje njim.

Planer Ustvarjam sanjsko leto pa vas lahko pri tem vsak dan bodri in vam kot coach stoji ob strani, saj boste imeli vse spravljeno in zabeleženo na enem mestu.

Zapisane sanje naredijo življenje precej bolj zanimivo, saj jih tako tudi več dosežemo.

Še zadnja stvar, ki vam jo želim povedati, preden vas prepustim vašim sanjam:

Ne tretirajte tega, kar boste zdaj zapisali, kot da je vklesano v kamen in da mora tako ostati za vse večne čase. Ljudje se spreminjamo, stvari se spreminjajo, življenja se spreminjajo, vi se spreminjate in če vas napisano čez eno, dve, 5 let ne bo več navdihovalo, potem te določene cilje zamenjajte z novimi.

Zapisano uporabite za inspiracijo, da boste lažje zaživeli življenje po svojem načrtu.

Zdaj pa, akcija. 😉

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section bb_built=”1″ fullwidth=”off” specialty=”off”][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_divider _builder_version=”3.0.92″ show_divider=”on” color=”#595959″ /][et_pb_text _builder_version=”3.0.92″ background_layout=”light” header_2_font=”Open Sans||||||||” header_2_text_color=”#26c6da”]

Še več takšnih in drugačnih vaj najdeš v kompletu planer + motivacijski zvezek Ustvarjam sanjsko leto (klikni tu in preberi več)

[/et_pb_text][et_pb_image _builder_version=”3.0.90″ src=”https://ustvarjamsanjskoleto.si/wp-content/uploads/2017/12/IMG_6791-2-900px.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” align=”center” always_center_on_mobile=”on” force_fullwidth=”off” show_bottom_space=”on” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

By |2018-01-28T20:55:23+00:00december 8th, 2017|Uncategorized|0 Comments

About the Author:

Avtorica, ustvarjalka, coach za tvoje cilje in navade in tudi nekdanja perfekcionistka (beri: strahopetka), ki rada razrešuje in odkriva vse omejitve, znotraj katerih nas velikokrat držijo naše misli. Zakomplicirane formule za uspeh, samozavest, večjo organiziranost pretvarjam v preproste, a hkrati navdihujoče tiskane pripomočke, ki ti bodo pomagali odkriti tvoj polni potencial, tako na področju kariere, družine, financ kot tudi zdravja in ljubezni.

Leave A Comment