Mogoče ste obiskali Louvre in videli Eifflov stolp. Mogoče ste stali na Times Square v New Yorku. Možno je tudi, da ste bili že na roadtripu po Evropi. In seveda sem prepričana, da ste na vsakem potovanju naredili tudi nekaj fotografij – kot dokaz, da ste bili tam. Če ste kaj podobni meni, ste par izbranih fotografij razvili in mogoče dopisali, kaj je to čudo na sliki. Ampak se še točno spomnite, kako ste se počutili vsak dan potovanja? Dvomim.

Sveta ne raziskujemo zgolj samo zaradi novih izkušenj, ampak tudi za spomine. Vsaka pustolovščina ustvari zalogo novih in pisanje popotniškega dnevnika je najboljši način, kako jih ohraniti z nami za vedno.

Tokrat bi rada z vami delila, zakaj mislim, da je dobro imeti WANDERLUST – svoj popotniški zvezek in kaj vse nam lahko da.

 • WANDERLUST Bahami – popotniški zvezek

  13.95  z DDV
  Dodaj v košarico Podrobnosti
 • WANDERLUST Sahara- popotniški zvezek

  13.95  z DDV
  Dodaj v košarico Podrobnosti

⭐⭐⭐⭐

#1: VEČNI SPOMINI

Med dopustom oz. potovanjem dodelimo izkušnjam precej večji pomen, kot pa kadar smo doma. Ta pogled, skupaj z našim fotoaparatom z velikodušno spominsko kartico, nam podari lažen občutek, koliko spominov bomo dejansko obdržali v svoji glavi.

Na poti je življenje tako sveže, zabavno, nepričakovano – kako bi lahko te stvari sploh pozabili? Ampak točno to se zgodi. Pozabimo. In potem se kasneje jezimo nase, ker si nismo takrat vzeli časa, da bi kaj zapisali. Tako preprosto bi bilo to preprečiti.

Spomini tako hitro uidejo iz naše glave. Prepričujemo se, da se bomo vsega spomnili, ampak se ne. Že takoj, ko pademo nazaj v našo standardno domačo rutino, jih nekaj izgine. Z vsakim mesecem jih je še manj. Kaj šele leta. Ja, ostanejo tisti veliki in mogočni, ampak tisti drobni se za vedno skrijejo.

Ne glede na to, kako unikatna, močna ali čustvena je naša zgodba, naš um še vedno ni zmožen obdržati v ospredju vsako najmanjšo podrobnost, ki se nam je zgodila.

Glej na popotniški zvezek kot na zavarovanje za tvoje spomine. Preprečil bo, da bi izginili, brez da bi rekli adijo. Zapisovanje vanj je super način, kako si lahko za vedno zapomnimo najljubši trenutek, vtis, mogoče celo novo izkušnjo iz določenega dneva potovanja.

⭐⭐⭐⭐

#2: ZAKLADNICA NAPOTKOV IN INFORMACIJ

Potopisni zvezek je trezor informacij, ki jih želimo ohraniti za vedno. Ime tistega zgodovinskega hotela v Pragi, umetnik, ki si smo ga odkril v Rotterdamu, družina, ki smo jo spoznali v Tuniziji ali lokacija enih norih sanjskih term na Japonskem. Potopisni dnevnik lahko shrani vse takšne praktične informacije, ki bi si jih radi zapomnili, ampak ne ravno delili s celim svetom.

Prav tako pride vedno prav, če imamo vanj zapisan tudi seznam najljubših restavracij, gostiln, trgovin, kampov, znamenitosti iz določenega kraja. Če si bomo želeli kdaj to destinacijo obiskati še enkrat ali jo priporočati prijateljem, ne bo treba spet ure in ure iskati istih podatkov. Prav tako lahko vanj zapišemo tudi vse, kar si nismo utegnili ogledali, vendar bi si radi naslednjič in na kaj moramo biti drugič še posebej pozorni.

⭐⭐⭐⭐

#3: VSE NA ENEM MESTU

Pridete v novo državo in na carini želijo tisti trenutek vedeti vse informacije o hotelu, kjer boste bivali, kdaj in ob kakšni uri boste leteli nazaj. To je ponekod kar redna praksa, kjer morate zapisati vse od pravega naslova do telefonske številke. Včasih celo vprašajo s katero potovalno agencijo boste hodili okoli.

Potovalni zvezek vam bo olajšal zmedo ob tem ključnem trenutku. Ne bo vam več treba panično iskati po potovalki, kje so vse te informacije, saj boste imeli od zdaj naprej vse informacije skrbno napisane na enem mestu.

⭐⭐⭐⭐

#4: ODKRIVANJE SAMEGA SEBE

Ena izmed stvari, ki jih želijo ljudje dobiti od potovanja, je tudi drugačen pogled nase – da lahko tam poiščejo in raziščejo svojo dušo. No, v tem primeru je vodenje popotniškega dnevnika eden izmed boljših načinov, da odkrijete kdo ste in kdo želite biti. Potovalni zvezek je idealen spremljevalec za vse tiste, ki bi radi videli širšo sliko in našli mesto v njej. Vanj lahko zapišemo vsa čustvena in fizična spoznanja bivanja v tujini.

Prostor, kamor lahko zapišemo svoje misli in jih pozneje ovrednotimo, lahko še dodatno razširi našo motivacijo in perspektivo. Presenečeni boste, kako se lahko naši zorni koti spremenijo že zgolj v parih dneh.

⭐⭐⭐⭐

#5: ČUDOVIT IZHOD ZA LAŽJE OBVLADOVANJE POTOVALNEGA STRESA

V svetu, kjer nas vsepovsod obdajajo perfektne slike potovanj in različnih lokacij, lahko kaj hitro pozabimo, da so lahko tudi tu prisotni vzponi in padci.

Ni vsako potovanje vedno lahko. Včasih nas lahko kaj na njem popolnoma iztiri. V takšnih primerih je popotniški zvezek kot naša rešilna bilka – nekaj trdnega, česar se lahko oprimemo, znotraj padcev, ki se nam takrat dogajajo.

Ko občutki domotožja, nemoči, frustracije ali strahu zaplavajo v naše drugače perfektni dopust, nam lahko ravno pisanje povrne nazaj izgubljeno moč – postane kot eno zatočišče, ki nas spomni, kako hrabri smo lahko.

Veste kako lažje je prebroditi čustva, če jih nekam zapišemo. Popotniški dnevnik je zato res odličen način, da preženemo stran male zagate in nadaljujemo svoje potovanje z večjo lahkoto.

⭐⭐⭐⭐

#6: OMOGOČA POTOVANJE SKOZI ČAS

Dnevniki se radi skrijejo v predale ali v škatli odromajo na podstrešje. Čez toliko let jih odkrije naslednja generacija potomcev in ni ga bolj zanimivega špasa, kot se zakopati v stare, s spomini zapolnjene liste. Občutki, ki jih da popisan popotniški dnevnik, v katerem so še odtisi kave, skice in avtobusne vozovnice so neprecenljivi.

Ko bo vaš popotniški dnevnik čez mnogo let dobil spet pot v vaše roke, se vam bo zdelo, kot da ste se usedli v časovni stroj. Dobili boste brezplačen prevoz do vaših najbolj neustrašnih misli, ko ste z na široko odprtimi očmi potovali okoli, se povezovali s svetom in njegovimi ljudmi. Popotniški zvezek tako ne bo več samo zbirka besed, ampak osebni artefakt.

⭐⭐⭐⭐

#7: OTROCI JIH OBOŽUJEJO

Družinska potovanja imajo številne čudovite koristi za otroke. Raziskovanje novega kraja, spoznavanje novih ljudih in odkrivanje novih kultur vpliva na njihov družabni, intelektualni in čustven razvoj veliko več, kot si lahko sploh predstavljamo. Ne glede na to, kam nameravate letos iti – bodisi je to zgolj ogled kakšnega mesta, kratek vikend oddih ali daljši dopust – je popotniški zvezek odličen potovalni dodatek tudi za vaše otroke. Vzemite s seboj še par nalepkic in barvic in dobili boste še večjo zabavo.

Pisanje zagotovi toliko bogatejše spomine kot pa zgolj selfiji ali preprosto opazovanje. Ko otroci (in tudi odrasli) beležijo svoje misli, si nek dogodek zapomnijo za dlje časa in ravno ta dnevnik potem postane njihov najdragocenejši osebni spominek.

Verjemite mi tudi, ko vam rečem, da ko bodo malo odrasli, jih bo ravno ta zvezek spomnil na vse dogodivščine, ki ste jih doživeli skupaj, kot družina. Tako ga bodo lahko vzeli v roke, videli svoj zapis in se po prebranem spomnili, kako je bilo, ko so se bosi sprehajali po puščavi, videli divje živali v safariju, obiskali kakšen adrenalinski park ali muzej. Vse to so čudoviti spomini, ki jih bodo cenili še dolga leta.

 • WANDERLUST Bahami – popotniški zvezek

  13.95  z DDV
  Dodaj v košarico Podrobnosti
 • WANDERLUST Sahara- popotniški zvezek

  13.95  z DDV
  Dodaj v košarico Podrobnosti